Avslutade evenemang

Invigning museum på Arenatorget
240427

Bilder från invigningen

 

Jonas Bergqvist besök Arenatorget
231129

Den 29 november -23 hade vi ett mycket uppskattat besök av vår Hall of Fame-medlem nr 13, tillika Tre Kronors näst meste landslagsspelare i ishockey Jonas Bergqvist. Inför 40 medlemmar fick vi höra Jonas hela resa från tidiga pojklagsåren i Rögle o fram till dags dato. Vi fick även bekanta oss med Arenatorgets nya café, Bröd & Korv som serverade oss goda frallor.

 

Besök Catena Arena och Rögle BK
231115

Den 15 november hade vi åter ett lyckat besök hos Rögle BK på Catena Arena.
Vi var 60 st, varav 17 st från Kullabygdens Idrottshistoriska Förening, som ciceronen Jim Brithén visade runt på nya Padelhallen, Bröd & Korvs nya cafeteria samt vår kommande museievägg längs korridoren mellan ishallarna, innan vi tittade till Rögles förmiddagsträning och avslutade med god lunch och lite intervjuer.
Vi fick lyssna till lite tankar från damlagets 2 tränare Julius Bergkvist och Tim Brithén, assisterande sportchefen Hampus Sjöström, Cam Abbott och till sist Ted Brithén som någon dag innan meddelat att han avslutat sin fina karriär.


ÄFF match mot Falkenberg

23-05-10


Det traditionella besöket på Ängelholms IP för att se ÄFF i div 1-spelet var i år den 7 maj i matchen mot exallsvenska Falkenbergs FF. Ca 20 medlemmar fick en liten förhandsinformation av tränaren Roar Hansen, som var lite bekymrad över sjukdom som härjat i matchtruppen under veckan och ställde ett ungt lag på benen denna dag. Gästerna visade sig klassen bättre och tog en stabil 3-0 seger, dock med dom 2 sista målen i slutskedet.


Volleybollmatch EVS

2023-04-02

Den 2 april var vi 20 medlemmar som besökte Kungsgårdshallen för att se EVS volleybolldamer ta sig an Linköping i SM-semifinal 1. Med lite tränarinformation inför match och en godfika bänkade vi oss för en spännande drabbning. Nu visade EVS dock ingen pardon utan tog en stabil 3-0 seger i kampen mot en finalplats.Vattenpolomatch på Vattnetshus

2023-03-12

Sju medlemmar tog sig till Vattnets hus för att beskåda vattenpolomatchen mellan hemmalaget Vattenpoolarna Ängelholm/Höganäs mot gästande Hellas Stockholm. Innan matchstart bjöd Berne Andersson den stora eldsjälen i föreningen på fika och informerade om regler och andra förutsättningar gällande dagens match. 
Eftersom det här var en ny erfarenhet för de flesta av oss var det nyttig information för att försöka hänga med i spelets gång. 


Matchen spelades i fyra perioder och efter tre jämna perioder ryckte Hellas, som var SM-finalist senast, i sista och slutresultatet  blev 13-10 till gästerna. Vilket innebär att Vattenpoolarna måste kvala för att hänga kvar i högsta serien.

Besök hos Rögle BK på Catena Arena 

2022-11-28

Den 28 november var det åter dax för ett besök hos Rögle BK ute på Catena Arena.
Denna gång var vi 38 st som inspekterade sista träningen inför derbyn i Malmö dagen efter. Därefter intogs dagens lunch i restaurangen under tiden som klubbdirektören Daniel Koch delgav oss sina tankar om verksamheten så här långt på säsongen. Han informerade även om klubbens framtida satsning på damhockeyn med målsättningen att nå högsta serien inom några år.

Ass tränaren David Printz samt spelarna Anton Bengtsson och Linus Sjödin berättade om läget i laget, speciellt inför derbyt där spelarna ”lovade” att inte förlora detta prestigemöte. Detta löfte visade sig att dom höll, då Rögle vann med 3-2 efter att hämtat upp ett 0-2 underläge.
Vår Jim Brithén delgav oss sedan flera intressanta berättelser från svunna tider i Rögles historia.


Besök hos ÄFF x 2
22-08-22 och 22-09-05

Den 22 augusti hade sommarens bästa fotbollsväder infunnit sig och vi var 35 medlemmar som samlats på Idrottsplatsen för att se ÄFF spela mot IFK Malmö och dessförinnan få lite inför matchinfo av tränaren Roar Hansen.
Olyckligtvis hade Malmöbussen fastnat på E6:an efter en större trafikolycka och deras ankomst till Ängelholm var höjd i dunkel. Efter över 2 timmars väntan, med fika och snack om gamla minnen och inga uppgifter om matchstart lämnade fler o fler idrottsplatsen med oförrättat ärende. Matchen kom sedan igång strax före kl 21 och slutade 1-1.
Vi gjorde då ett nytt försök den 5 september när ett annat Malmölag, Olympic kom på besök. Många av oss återkom, men vi blev  26  st denna kväll. Också denna gång fick vi till fikat lite matchinfo av tränaren Roar Hansen. Även denna match fick 1-1 som slutresultat som var hedrande för hemmalaget som mötte ett välspelat och piggt bortalag.

Besök hos Rögle BK i Catena Arena
22-03-29

Rögle tog emot 69 förväntansfulla medlemmar som alla var nyfikna på det påbyggda 4:e etaget på Catena. Glädjande att 12 av dessa var kvinnor. Förutom rundvandring på översta våningen fick vi i samband med lunchen besök av klubbdirektören Daniel Koch, sportchefen Chris Abbott, assisterande tränaren David Printz, och spelarna Dennis Everberg och Samuel Jonsson. Intressant info om CHL-spelet och förberedelserna inför det kommande slutspelet. Vi tackar Jim för fint arrangemang o planerar ny träff i höst.

Volleybollmatch EVS 

22-03-16

Den 16 mars besökte vi EVS när dom mötte Lund i den andra kvartsfinalen i damernas SM-slutspel. Det blev en övertygande 3-0 seger och därmed leder EVS med 2-0 i matcher i först till 3 segrar för att ta sig till semifinal, troligtvis då mot Örebro.
Några sena sjukdomsavhopp gjorde att vi var 19 stycken som fick lyssna på en intressant matchgenomgång av EVS tränare, med tillhörande fika.
Vi önskar EVS lycka till i kampen om en ny mästartitel !


Ängelholms FF match
21-10-10

Under söndagen var 37 medlemmar på plats på Ängelholms Idrottsplats för att se ÄFF:s match mot Varbergs GIF i div 2.
Som inledning fick vi höra tränaren Roar Hansen berätta om årets säsong såhär långt, samt förutsättningarna inför dagens match.
Efter många försök fick man till slut in det avgörande målet, på straffspark 5 minuter före slut, säkert inslagen av den assisterande tränaren Mattias Adelstam som gjorde ett lyckat inhopp i slutet av matchen. Med utökad serieledning ser det mycket ljust ut för att kunna vinna denna serie och därmed avancera till div I.


Förenigsstämma 
21-07-13

"Hemliga gästen" basketspelaren Dennis Aulander hade ett uppskattat föredrag om hans framgångsrika karriär. Här visas några delar av hans presentation.
 

Föreningsstämma 

200311

 

Aktivitet med Lars Jacobsson och Ulf "Utta" Eriksson

20-01-31