Hall of Fame

Medlem nr 11
Lennart Åkesson 1932-2020

Lennart Åkesson räknas utan tvekan till en av Rögle BK:s störste trotjänare genom tiderna. Först som spelare i bandy och därefter ishockey, sedan som ledare i olika funktioner innan han klev in på klubbens marknadsavdelning. 

Lennart inledde sin idrottskarriär på is som bandyspelare på Rögledammarna. När klubben 1950 började satsa på ishockey var Lennart en av pionjärerna och var med från starten. Lennart var med i den första hockeymatchen, han var med vid invigningsmatchen i Vegeholms Isstadion 1963 och spelade i inledningen av Pollenkungens satsning. 

Efter den aktiva karriären var han materialförvaltare i A-laget under första storhetstiden. Därefter blev han ungdomsledare. När han lämnade omklädningsrummet klev Lennart in på kontoret och bildade klubbens marknadsavdelning 1964. På den positionen tjänade han klubben (bredvid en civil karriär) i ytterligare 40 år.

 Han hedrades genom att hans tröja nr 9 hissades i taket i Rögle BKs hemmahall den 6 februari 2010 i samband med matchen Rögle-Timrå.


Lennart Åkesson
Lennarts dotter tar emot bekräftelsen på att Lennart valts in i Hall of Fame